Tips, links& ressourcer

Tips, links& ressourcer

Links, videoer, software, artikler mv.

Herunder samler jeg nyttige links og ressourcer som du med stor sandsynlighed også kan få glæde af, hvis du selv sidder med online markedsføring, selv designer hjemmeside, redigerer billeder og video etc.

Har du selv tips til gode online ressourcer, så send endelig tippet videre… ;o)

Social Media

Social Media Examiner – #SoMe tips & artikler

Hvis du ønsker dybdegående info om emner inden for sociale medier – så er Social Media Examiner et rigtigt godt sted at starte. Masser af artikler om Facebook, Instagram, Blogging, SoMe markedsføring m.m.

Buffer – Planlæg dine #SoMe indlæg

Hvis du er aktiv på mere end en enkelt social platform, så overvej at kigge på Buffer. Buffer hjælper dig med at administrere dine opslag på alle dine sociale platforme såsom Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram m.m. Du kan planlægge langt frem i tiden, hvilket betyder, at du fx kan nøjes med at afsætte en enkelt dag til at forberede en hel måneds indlæg – og så sørger Buffer for at opslagene bliver lagt ud på de tidspunkter, du har planlagt.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=pdgvGoItON8″ /]

ManyChat – Facebook Chat bot

Med ManyChat kan du oprette en Facebook Messenger “bot” – altså en “chat-robot”, som giver dig mulighed for automatisk at interagere med dit Facebook publikum. Du kan generere automatiserede beskeder til dine følgere på Facebook, sende dem forudprogrammerede svar, nyheder, indholdsopdateringer med mere.
Se videoen nedenfor, med masser af tutorials til brugen af ManyChat.

 

Billeder / Foto

Photoshop Elements (Win, Mac)

Photoshop Elements er en neddroslet version af Photoshop. Den indeholder dog stadig mange af de professionelle muligheder, som ligger i Photoshop. Jeg har selv benyttet Elements i mange år nu, og har endnu ikke haft behov for mere.

Canva

Med Canva’s platform kan du lave alle mulige former for billeder, præsentationer, bannere etc. Hvis du skal bruge billeder til din hjemmeside, dine social media opslag, kanalgrafik til YouTube etc. – så start på Canva.

Pixlr

Med Pixlr kan du redigere online og via din telefon. Pixlr fungerer lidt som miniversion af Photoshop. Du kan arbejde med lag, filtre, text etc. Fordelen er, at det fungerer online, så du ikke behøver at installere et program.

Video

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=XTuvpin_z_M” /]

DaVinci Resolve (Mac, Win, Linux)

Videoeditor og colorgrading. Selvom DaVinci programmet kan hentes gratis så bliver det alligevel brugt i flere Hollywood-produktioner, da det eftersigende er et af de bedste programmer til colorgrading – altså til at justere farverne og “stemningen” i filmen – men det er samtidig også en komplet videoeditor.

Premiere Elements (Mac, Win)

Min egen foretrukne videoeditor – fra Adobe. Den er ikke lige så spækket med funktioner som fx Final Cut Pro til Mac eller Premiere Pro, men den er nem at bruge, og til en overkommelig pris. Kombineret med Photoshop Elements til billeder har man 2 programmer, som kan løse de fleste “dagligdags-udfordringer” mht. video og foto. Lige nu kan begge programmer fåes for kr. 519,- (ex. moms) hos fx Dustin.dk.

iMovie (Mac, iPhone, iPad)

Er du Mac, iPad eller iPhone bruger, så kommer du rigtig langt med iMovie, som kan hentes gratis.

Webdesign

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=GqJuTs69lCo” /]

Elegant Themes – Divi tema

Divi temaet fra Elegant Themes er et ekstremt populært WordPress tema. Med dette tema kan du designe stort set alle typer af hjemmeside du måtte ønske. Elegant Themes’ support er hurtige og venlige til at hjælpe, og der findes desuden en dansk Divi Facebook gruppe, hvor brugerne hjælper hinanden. Divi koster ca. kr. 450,- om året (eller som engangsbeløb, hvis man ikke ønsker fremtidige opdateringer) – hvilket er rørende billigt for et top professionelt tema.

Divi.Space – Child Theme Builder

På divi.space kan du gratis oprette et child theme til dit Divi tema. Et child theme er en rigtig god idé – især hvis man laver rettelser i selve tema-filerne. Uden et child theme risikerer man nemlig at miste sine ændringer, når man opdaterer sit tema.

cHosting – Webhotel

Webhosting på gode servere, til overkommelige priser, og med Cpanel kontrolpanel – som bl.a. inkluderer 1-klik installation af WordPress. Priser fra kr. 22,- pr. måned.

Musik / Lyd

Audacity

Gratis, open source lyd-redigeringsprogram, som virker til både Mac, Windows og Linux. Hvis du har en lydfil du skal have klippet i, eller du skal have fjernet støj, rumklang eller andre justeringer, så kan Audacity højst sandsynligt klare opgaven.

YouTube Audiolibrary

Hvis du mangler underlægningsmusik til dine videoer, eller intromusik eller lydeffekter – så har Youtube sit eget lydbibliotek – som du frit må bruge løs af.

Incompetech

På Incompetech’s hjemmeside kan du finde masser af såkaldt royalty free musik – altså musik du må bruge frit til dine videoer. (Du skal bare huske at angive i beskrivelsen, at du har lånt musikken fra Incompetech.)

Software

OneNote

OneNote har i et par år været mit foretrukne note program. Jeg startede med Evernote, men nu bruger jeg udelukkende OneNote, da det er virkelig nemt at gå til, og fungerer på alle platforme – både mobil, computer, tablet og det virker til både iPhone, Mac, Windows og Android. OneNote indeholder alle tænkelige funktioner til at gemme noter, links, tegninger, billeder, videoer, huskelister etc.

OBS – Open Broadcaster Software

OBS er et gratis, open source program, som kan bruges til både livestreaming, skærmoptagelse, optagelse af video (fx et online kursus) samt optagelse af lyd.

Spørgsmål? Så gi'r jeg kaffe :o)

Få tips og inspiration i din indbakke!

Få tips og inspiration i din indbakke!

Tips og gode råd til video, webdesign og online marketing ca. hver 14. dag.

Navn:

E-mail:

Tak - du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.